Bogács Bükkalja Bogácsi fürdő

Címkék: bogács szállás Mezőkövesd hotel gyógyvizek Bükkalja Eger Zengő borvidék Zsóry fürdő.

Bogács Bükkalja

Engjedje meg, hogy meghívjuk Önt Bogácsra, Dél-Borsod egyik legszebb településére, a Bükkaljai Borvidék központjába, ahol két, a tökéletes pihenésre, kikapcsolódásra felkészített bogácsi vendégház várja. Ha Bükkaljai Borvidék akkor legyen Bogács, ha Bogács szállás akkor pihenjen a Zsóry Hotel Fit négycsillagos szállodában Mezőkövesden bogácstól csupán néhány kilóméterre lévő szálláshelyeken, a Zsóry fürdő mellett.

Bogács Egertől 16 km-re, Mezőkövesdtől 8 km-re fekszik a Bükk hegység kiszélesedő völgyében. Bogács nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, gazdag kulturális programjaival, borkultúrájával, fejlett infrastruktúrájával és színvonalas szolgáltatásaival a régió kiváló üdülőközsége.

A „Borország szíve”, Bogács a Hór és a Szoros patak völgyében található. A Borsod-Abaúj-Zemplém megyei település autóval, busszal és vonattal egyaránt megközelíthető, Mezőkövesden át.

A Bükki borvidéken a környezeti adottságok hasonlóak az Egri borvidék termőterületeihez. Az itteni borok azonban általában magasabb savtartalmúak. Többségében száraz fehér, esetenként félédes borok készülnek itt, pl. Zengő fajtából.

A közeli dombokon tufába vájt, sajátos hangulatú borospincék várják a látogatókat. A legismertebb a fürdőhöz közeli, Cserépi úti pincesor, de a bagolyvári, a csecslyuki, és a Hintó-völgyi pincék is olyan finom borokat rejtenek, mint az Olasz rizling, Bogács zászlósbora. Az a mondás járja, hogy e fajta itt magában őrzi „Kelet bölcsességét, Ázsia nyugalmát és a Nyugat műveltségét”.

A bogácsi gyógyfürdőben egész évben használható egy belső és három külső gyógymedence, a főszezon időszakában a feszített víztükrű úszómedence és gyermekmedence mellett további két gyógymedence is a vendégek rendelkezésére áll. A bogácsi termálfürdő egész évben fogadja a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket.

A bogácsi kénes termálvíz nagyszerűen segíti elő a reuma, izületi és mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati, légcsőhurut, máj, gyomor és epebetegségek gyógyulását. A fürdőhöz kapcsolódó gyógyszolgáltatások és ellátások színvonalasak, a kispénzű vendégek számára is megfizethetőek, annál is inkább, mert a balneológiai gyógykezelések OEP támogatással is igénybe vehetők. Bogácson és Mezőkövesden korszerű gyógyfürdő-szolgáltatások masszázs, fizikoterápia, víz alatti vízsugármasszázs, galvánkezelés, iszappakolás, algapakolás, szauna, infraszauna, állnak a vendégek rendelkezésére.

Méhpempő a belső Wellness szuprétele

Ismerje meg a méhpempőt, a méregtelenítés és az immunrenősítés nagymesterét: Tovább a méhpempőhöz >

A méhempő feltáplálja a sejteket energiával, támogatja az egysejtek közötti kommunikációt és segíti a hormonrendszert is.

Címszavak: Bükkalja Mezőkövesd fürdő Bogács wellness hotel nyaralás Bogácson bükkaljai borvidék Zsóry fürdő thermál Dél-Borsod.

Az oldalon lévő tartalmak szerzője és tulajdonosa, a domain tulajdonosa. A szövegek másolása, jogi következményekkel jár.
Minden jog fenntartva © Bogács Szállás