Mezőkövesd és Bogács Gyógyfürdő Bogács

Címkék: mezőkövesd és bogács szállás bükkalja gyógyfürdő és thermálvizek.

Bogács és Mezőkövesd

Magyarország most már nemzetközi viszonylatban is wellness-nagyhatalomnak számít a termálvízre épülő, kikapcsolódást és sportlehetőségeket is kínáló hoteleknek köszönhetően. Mind nagyobb számban épülnek és újulnak meg a rendkívül kedvező természeti adottságokon alapuló hazai gyógyfürdők és aquaparkok. A Balaton körüli idegenforgalom egyre szerényebb, ezért az ország más pontjain óriási beruházásokkal csábítják a belföldi és külföldi turistákat. Tavaly év végéig 59 új vagy felújított fürdő nyílt meg itthon. Szeretnénk bemutatni ezek közül néhányat.

Bogács a dél-borsodi üdülőközség, a Bükkaljai Borvidék központja. Egertől 16 km-re fekszik a Bükk hegység kiszélesedő völgyében.
Nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, gazdag kulturális programjaival, borkultúrájával, fejlett infrastruktúrájával és színvonalas szolgáltatásaival az észak-magyarországi régió dinamikusan fejlődő települése.
A település helyben bányászott, vörös kőből épült római katolikus temploma a 13. századból származik, a 14. században csúcsíves, majd barokk stílusban építették át.

Dél-Borsod egyik legszebb fekvésű településének, Bogácsnak a termálfürdője, sok más fürdőnkhöz hasonlóan a kőolajkutatásoknak köszönheti létét. 1950-ben bukkantak kútfúrás során a termálvízre, a 485 méteres mélységben. A feltárt kénes gyógyvíz elsősorban reuma, izületi és mozgásszervi betegségek, egyes gyomor-, epe és májbetegségek kezelésére alkalmas.

A fürdő területén jelenleg öt gyógyvizes medence - 34-38°C fokos -, egy gyermek-pancsoló - 36°C fokos -, egy feszített víztükrű úszó-medence - 24-26°C fokos -, valamint a szolgáltatóházban egy gyógymedence áll a vendégek rendelkezésére. Ezek mellett öltöző kabinok és a strand területén lévő különféle szálláslehetőségek - kemping, panzió, Thermal Szálló - illetve több vendéglő fokozza az idelátogató fürdőzők komfort érzetét.

A bogácsi termálfürdő a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket télen-nyáron fogadja. Bogács a nemzeti park közelsége révén a természetjáróknak, a téli sportok kedvelőinek, a horgászoknak és a vadászoknak is lehetőséget kínál az év minden hónapjában.
A közeli dombokon borospincék kínálják a Bükkalja híres borait kóstolásra, a fürdő szabadtéri színpada helyi hagyományőrző együttesek előadásaiban gyönyörködhetnek a látogatók, és a Bogácsi Nyár rendezvényei várják ide a látogatókat.

Méhpempő kúra a gyógyfürdő mellett

A méhpempő támogatja a gyógyfürdő pozitív hatásait: Méhpempő kúra >

A méhempővel méregteleníthetünk és feltölthetjük energiával az agysejtjeinket. A méhpempő támogatja a sejtek közötti jobb kommunikációt, így a méregtelenítés is hatékonyabbá válik.

 

Kulcsszavak: Bogács thermál fürdők Mezőkövesd és Bükkalja wellness hotel borvidék Eger Borsod megye termálvíz szálloda gyógyfürdő üdülés.

Az oldalon lévő tartalmak szerzője és tulajdonosa, a domain tulajdonosa. A szövegek másolása, jogi következményekkel jár.
Minden jog fenntartva © Bogács Szállás